Segédanyagaink

Projektjeink során a lentebb látható segédanyagok készültek az általános iskolák 3–8. osztályos tanulói, valamint gimnáziumok tanulói számára, hogy közismereti (matematika, irodalom, nyelvtan, természettudomány, történelem, valamint hon- és népismeret) tantárgyakból, illetve pályaorientációs témakörökben is oktatható legyen a migráns gyermek tanórákon, külön foglalkozásokon.

Ötödik projektünk során pályaorientációs témában készítettünk segédanyagokat az általános iskolák és gimnáziumok tanulói számára. A korábbi évek gyakorlatától eltérően ebben az évben segédanyagainkat nem külön kötve készítettük el, hanem pályaorientációs mappába gyűjtöttük össze a különböző kötetek anyagait. A segédanyagainkat emellett szótanuló kártyacsomaggal is kiegészítettük, ami feladat- és szókártyák segítségével dolgozzák fel a pályaorientációhoz kapcsolódó főbb lexikai elemeket. Az ötödik projekt segédanyagai a projekt zárása után lesznek megtekinthető formában honlapunkon.

A fennmaradó segédanyagok (lexikai mátrixok, módszertani útmutatók, grammatikai és szintaktikai mátrix) egyrészt a kötetek készítésekor a szerzőket segítették, másrészt a migráns gyermekek pedagógusainak nyújtanak segítséget.

Az egyes tárgyak, kötetek kapcsán részletesebb információt olvashat a különböző évfolyamok számára készített segédanyagok oldalán!

Comments are closed